- İi. Blooms taksonomisi nelerdir?
- Blooms Taksonomisi
- 6 Blooms Taksonomisi seviyesi
- Sınıfta Blooms Taksonomisi Iyi mi Kullanılır
- Blooms taksonomisinin eylemdeki örnekleri
- İi. Blooms taksonomisi nelerdir?
- IV. 6 Blooms Taksonomisi seviyesi
- Sınıfta Blooms Taksonomisi Iyi mi Kullanılır
- VI. Blooms taksonomisinin eylemdeki örnekleri
- İx. Blooms taksonomisini değişik deneme stilleri amacıyla iyi mi uyarlanır
- VIII. Blooms Arşivleme Eleştirileri
Blooms taksonomisi, tahsil hedeflerini saymak amacıyla bir çerçevedir. 1956’birlikte Benjamin Bloom tarafınca geliştirildi ma budur zamandan ne zamandan beri az defa reform edildi. Blooms taksonomisi, hedefleri yeryüzü esas (informasyon) ancak yeryüzü kompleks olana (yorum) şeş seviyeye dönüştürür.
İi. Blooms taksonomisi nelerdir?
Blooms taksonomisi, tahsil hedeflerini saymak amacıyla bir çerçevedir. 1956’birlikte Benjamin Bloom tarafınca geliştirildi ma budur zamandan ne zamandan beri az defa reform edildi. Blooms taksonomisi, hedefleri yeryüzü esas (informasyon) ancak yeryüzü kompleks olana (yorum) şeş seviyeye dönüştürür.
Blooms Taksonomisi
Blooms taksonomisi 1956 senesinde Chicago Üniversitesi’nde bir psikolog olan Benjamin Bloom tarafınca geliştirildi. Bloom, eğitimin etkinliğini ölçmenin bir yolunu bulmakla ilgileniyordu. Bunu yapmanın yeryüzü pekiyi yolunun tahsil hedeflerini değişik güçlük seviyelerine saymak olduğuna inanıyordu.
6 Blooms Taksonomisi seviyesi
Blooms taksonomisi, hedefleri yeryüzü esas (informasyon) ancak yeryüzü kompleks olana (yorum) şeş seviyeye dönüştürür. Şeş düzen:
* Data: Detayları anımsamak
* Algılama: Detayları algılama
* Tatbik: Çevik durumlara informasyon yürütmek
* Çözümleme: Detayları işlem yapma parçalarına şerh
* Bireşim: Çevik bir işkence kurmak amacıyla detayları bir arasına beyanetmek
* Yorum: Bilginin kıymeti hakkındaki değişmeyen yüklemek
Sınıfta Blooms Taksonomisi Iyi mi Kullanılır
Blooms taksonomisi, öğretmenlerin öğrencilerinin deneme seviyelerine müsait dersler tasarlamalarına destek çıkmak amacıyla sınıfta fena. Öğretmenler, değişik gül taksonomisi düzeylerini anlayarak, öğrencilerine vadi okuyan ma pleonastic tefekkür becerilerini geliştirmelerine destek olan dersler oluşturabilirler.
Blooms taksonomisinin eylemdeki örnekleri
İşte Blooms taksonomisinin birtakım örnekleri:
* Çağ sistemi üstüne bir çimke aşağıdaki hedefleri içerebilir:
* Data: Öğrenciler gündüz sistemindeki gezegenleri adlandırabileceklerdir.
* Algılama: Öğrenciler ayın değişik aşamalarını açıklayabilecekler.
* Tatbik: Öğrenciler gündüz sistemindeki gezegenleri çıkarmak amacıyla bir taşlama kullanabileceklerdir.
* Çözümleme: Öğrenciler, gündüz sistemindeki gezegenlerde cereyan fail değişik güçleri belirleyebileceklerdir.
* Bireşim: Öğrenciler gündüz sisteminin bir modelini oluşturabileceklerdir.
* Yorum: Öğrenciler, gündüz sisteminin hayattaki hayat amacıyla önemi hakkındaki değişmeyen verebileceklerdir.
Sınıfta Blooms taksonomisini kullanmanın birnice faydası vardır:
* Öğretmenlerin öğrencilerinin deneme seviyelerine müsait dersler tasarlamalarına destek muhtemelen.
* Öğretmenlerin öğrencilerinin materyalleri anlamalarını değerlendirmelerine destek muhtemelen.
* Öğrencilerin pleonastic tefekkür becerilerini geliştirmelerine destek muhtemelen.
* Öğrencilerin bilgilerini becerikli durumlara iyi mi uygulayacaklarını öğrenmelerine destek muhtemelen.
Blooms taksonomisi hakkındaki birtakım eleştiriler mevcut, aşağıdakiler:
* Kerteriz daima aiguillette değildir.
* Arşivleme integral yok.
* Arşivleme fazlaca sağlam muhtemelen.
Blooms taksonomisi, değişik tedris şekilleri ma faaliyetleri kullanılarak değişik deneme stilleri amacıyla doğallaştırılabilir. Mesela, dinleyerek yeryüzü pekiyi öğrenen öğrencilerden bir parça okumaları ma arkasından işte mevzuda soruları cevaplamaları istenebilir. Arz pekiyi öğrenen öğrencilerden bir kirli izlemeleri ya da bir görüntü oluşturmaları istenebilir. Arz pekiyi öğrenen öğrencilerden tatbiki bir faaliyet tamamlamaları ya da bir layiha oluşturmaları istenebilir.
* S: Blooms taksonomisi ancak gözden geçirilmiş Blooms taksonomisi arasındaki ayrım nelerdir?
* A: Gözden geçirilmiş Blooms taksonomisi 2001 senesinde Lorin Anderson ma David Krathwohl tarafınca geliştirildi. Eğitimin dönüşümlü doğasını yansıtan Blooms taksonomisinin güncellenmiş bir versiyonudur. Gözden geçirilmiş Blooms taksonomisi, özgün Blooms taksonomisi ancak tıpkı şeş seviyeyi ihtiva eder, sadece seviyelerin adları onları daha çok ağıl beyanetmek amacıyla yükümlülük
Hususiyet | Tarif |
---|---|
Altın ajur halkalar | Dilgi, nitrik asit ya da öteki göstermelik elemanlar gibi altınla süslenmiş halkalar. |
Radiance Bloom | Altın ajur halkaların kullanıcıyı hissettirebileceğini açıklayan bir anlatım. |
Altın bostan | Altın ajur halkaların güzelliğinin ma zenginliğinin alegorik bir temsili. |
Hulliyat | Yüzükler, kolyeler, küpeler ma kelepçeler dahi iç çıkmak suretiyle gelişigüzel muhtelif süslemeyi sarma bir çetir kavramı. |
Yüksük | Bir dernek yıldönümü esnasında dü fert içinde kes edilen halkalar. |
İi. Blooms taksonomisi nelerdir?
Blooms Taksonomisi, 1956’birlikte Benjamin Bloom tarafınca geliştirilen tahsil hedefleri amacıyla bir bölümlendirme sistemidir. Deney hedeflerini yeryüzü basitten yeryüzü kompleks olana büyüklüğünde şeş seviyeye düzenleyen yapılandırılmış bir modeldir. Şeş düzen:
- Data
- Algılama
- Müracaat
- Çözümleme
- Bireşim
- Yorum
Blooms taksonomisi çoğu zaman deneme faaliyetleri ma değerlendirmeleri fikirleşmek ma öğretmenlerin eğitimlerini planlamasına destek çıkmak amacıyla kullanılır. Ek olarak, öğrencilerin deneme ancak alakalı değişik tefekkür düzeylerini anlamalarına ma pleonastic tefekkür becerilerini geliştirmelerine destek çıkmak amacıyla dahi fena.
Blooms taksonomisi nelerdir?
IV. 6 Blooms Taksonomisi seviyesi
Bloom’toz taksonomisi, 1956’birlikte Benjamin Bloom tarafınca geliştirilen yapılandırılmış bir bilişsel deneme modelidir. Taksonominin gelişigüzel biri henüz kompleks ma mücerret bir tefekkür biçimini özümleme fail şeş seviyesi vardır. Kerteriz:
- Data
- Algılama
- Müracaat
- Çözümleme
- Bireşim
- Yorum
Birnumara düzen, informasyon, informasyon anımsama kabiliyetidir. İkinci düzen, algılama, bilgiyi algılama kabiliyetidir. Yabancı düzen, tatbik, becerikli durumlarda informasyon gözaltı kabiliyetidir. {Dördüncü} düzen, çözümleme, detayları işlem yapma parçalarına şerh kabiliyetidir. Quinto düzen, bireşim, becerikli bir işkence görüntülemek amacıyla informasyon bir arasına sermaye kabiliyetidir. Onuncu düzen, yorum, bilginin kıymeti hakkındaki değişmeyen tevdi kabiliyetidir.
Bloom’toz taksonomisi öğretmenler amacıyla faydalı bir araçtır, bu sebeple öğrencileri gelişigüzel deneme seviyesinde zorlayan dersler tasarlamalarına destek muhtemelen. Değişik tefekkür düzeylerini anlayarak, öğretmenler öğrencilerin bilgilerini yavaşyavaş karmaşıklaşan şekillerde kullanmalarını gerektiren ameliyat yaratabilirler.
Sınıfta Blooms Taksonomisi Iyi mi Kullanılır
Blooms Taksonomisi, deneme hedeflerini tanzim etmek amacıyla bir çerçevedir. 1956’birlikte Benjamin Bloom tarafınca geliştirildi ma budur zamandan ne zamandan beri gözden geçirildi ma güncellendi. Arşivleme, gelişigüzel biri değişik bir fikir çeşidini özümleme fail şeş seviyeden doğar.
Bloom’toz taksonomisinin şeş seviyesi:
- Anımsamak
- Kestirmek
- Yaymak
- Çözümleme demek
- Gitmek
- Görüntülemek
Bloom’toz sınıfta taksonomisini kullanırken, öğretmenler şeş fikir seviyesinin gelişigüzel birini hedefleyen deneme etkinlikleri oluşturabilirler. Işte, öğrencilerin muhtelif deneme faaliyetlerinde bulunmalarını ma değişik düzeylerde düşünmeleri amacıyla zorlanmalarını sağlamaya destek sağlar.
İşte Bloom’toz sınıfta iyi mi kullanılabileceğine dayalı birtakım örnekler:
- Bir muallim öğrencilerden gündüz sistemindeki gezegenlerin isimlerini hatırlamalarını isteyebilir. Işte, Bloom’toz taksonomisinin anımsama seviyesini hedefleyen bir vazife olacaktır.
- Bir muallim öğrencilerden bir planet ma bir star arasındaki farkı açıklamalarını isteyebilir. Işte, Bloom’toz taksonomisinin anlaşılmasını hedefleyen bir vazife olacaktır.
- Bir muallim öğrencilerden bir hipotezi kontrol demek amacıyla bir gözlem fikirleşmek amacıyla ilmi yöntemi uygulamalarını isteyebilir. Işte, Bloom’toz taksonomisinin tatbik seviyesini hedefleyen bir vazife olacaktır.
- Bir muallim öğrencilerden bir şiiri çözümleme etmelerini ma edip tarafınca yönetilen değişik yazınsal cihazları belirlemelerini isteyebilir. Işte, Bloom’toz taksonomisinin çözümleme seviyesini hedefleyen bir vazife olacaktır.
- Bir muallim öğrencilerden becerikli bir sunum kampanyasının etkinliğini değerlendirmelerini isteyebilir. Işte, Bloom’toz taksonomisinin yorum seviyesini hedefleyen bir vazife olacaktır.
- Bir muallim öğrencilerden reel acun problemini çözen becerikli bir hasılat oluşturmalarını isteyebilir. Işte, Bloom’toz taksonomisi halk seviyesini hedefleyen bir vazife olacaktır.
Bloom’toz taksonomisi, öğretmenlerin sınıfta kullanmaları amacıyla kıymetli bir araçtır. Öğrencilerin muhtelif deneme faaliyetlerinde bulunmalarını ma değişik düzeylerde düşünmeleri amacıyla zorlandıklarından güvenilir muhtemelen.
VI. Blooms taksonomisinin eylemdeki örnekleri
Blooms taksonomisinin sınıfta iyi mi kullanılabileceğine dayalı birtakım örnekler:
- Bir marifet sınıfında, öğrencilerden istenebilir Unutma değişik soyunma erkekler.
- Bir gün sınıfında, öğrencilerden istenebilir kestirmek İç Cenk’ın sebepleri.
- Bir cebir dersinde, öğrencilerden istenebilir karartmak Pisagor teoremi bir problemi deşifre etmek amacıyla.
- Bir kıvırcık sınıfında, öğrencilerden istenebilir çözümleme demek bir ma anlamı.
- Bir toplumsal periyodik sınıfında, öğrencilerden istenebilir. görmek Bir yönetim politikasının etkinliği.
- Bir sahiplenme sınıfında, öğrencilerden istenebilir görüntülemek Bir firma amacıyla becerikli bir marketing planı.
Kendileri, Blooms taksonomisinin sınıfta iyi mi kullanılabileceğine dayalı az örnektir. Işte çerçeveyi kullanarak öğretmenler öğrencilerin pleonastic tefekkür becerilerini geliştirmelerine ma deneme sürecine daha çok katılmalarına destek muhtemelen.
İx. Blooms taksonomisini değişik deneme stilleri amacıyla iyi mi uyarlanır
Blooms taksonomisi, değişik deneme stillerine uyarlanabilen fazlaca uygun bir çerçevedir. Blooms taksonomisini değişik deneme stilleri amacıyla adapte etmek amacıyla az dayanak:
- Grafiksel öğrenenler amacıyla değişik gül taksonomisi seviyelerini imlemek amacıyla sahneler, diyagramlar ma hit geçit azaltın.
- İşitsel öğrenenler amacıyla, değişik seviyelerde gül taksonomisini yüce sesle okuyunuz ma öğrencilerin onları yeniden yeniden etmelerini garanti.
- Kinestetik öğrenciler amacıyla, öğrencilerin değişik gül taksonomisi seviyelerine örneklerini oluşturmalarını garanti.
- Dokunsal öğrenenler amacıyla, öğrencilerin değişik gül taksonomisi seviyelerini özümleme demek amacıyla manipülatifleri kullanmalarını garanti.
Blooms taksonomisini değişik deneme stillerine uyarlayarak, bütün öğrencilerin çerçeveyi anlayabilmelerini ma uygulayabilmelerini sağlamaya destek olabilirsiniz.
VIII. Blooms Arşivleme Eleştirileri
Bloom’toz taksonomisine ilişik bir saf tehlikeli sonuç mevcut:
- Oldukca yapılandırılmış ma doğrusaldır.
- Değişik deneme stillerini dikkate almaz.
- Sınıfta faydalı kaza büyüklüğünde kesin değildir.
- Çaput ma insanların zaman öğrendiklerini yansıtmıyor.
Işte eleştirilere karşın, Bloom’toz taksonomisi öğrenmeyi kestirmek ma işlemek amacıyla münteşir için yönetilen bir pervaz olmaya bitmeme etmektedir. Eğitimciler amacıyla kıymetli bir araçtır, sadece korkuyla kullanılmalı ma deneme amacıyla emin klavuz için alınmamalıdır.
Blooms Taksonomisi, tahsil hedeflerini yönetilen demek ma saymak amacıyla münteşir için yönetilen bir çerçevedir. 1950’lerde Benjamin Bloom tarafınca geliştirildi ma budur zamandan ne zamandan beri az defa gözden geçirildi ma güncellendi.
Arşivleme, gelişigüzel biri henüz kompleks ma sıkıntılı bir fikir seviyesini özümleme fail şeş seviyeden doğar. Kerteriz:
- Anımsamak
- Kestirmek
- Yaymak
- Çözümleme demek
- Gitmek
- Görüntülemek
Çevre kullanıldığında, Blooms taksonomisi öğretmenlerin öğrencilerinin değişik deneme stilleriyle ahenkli dersler tasarlamalarına destek muhtemelen. Işte, bütün öğrencilerin müfredata erişebilmelerini ma deneme hedeflerine ulaşmalarını sağlayabilir.
Blooms taksonomisini değişik deneme stilleri amacıyla uyarlamanın az yolu vardır. Arz münteşir yöntemlerden insanlar şunları ihtiva eder:
- Muhtelif deneme stillerine müracaat demek amacıyla değişik tedris şekilleri ma etkinlikleri çalıştırmak.
- Öğrencilerin öğrenimlerini iyi mi gösterdiklerini seçmelerine cevaz asil sanat.
- Öğrencilerin birbirleriyle ortaklık yapmaları amacıyla fırsatlar sunar.
- İhtiyacı olan öğrencilere yardımcı keşfetmek amacıyla istasyon deneme faaliyetleri.
Öğretmenler, Blooms taksonomisini değişik deneme stilleri amacıyla uyarlayarak, bütün öğrencilerin bütün potansiyellerine ulaşabilmelerini sağlamaya destek muhtemelen.
Sual 1: Blooms taksonomisi nelerdir?
Yanıt 1: Blooms Taksonomisi, tahsil hedeflerini saymak amacıyla yapılandırılmış bir çerçevedir. 1956’birlikte Benjamin Bloom tarafınca geliştirildi ma 2001’dahi reform edildi. Taksonominin gelişigüzel biri henüz kompleks bir fikir seviyesini özümleme fail şeş seviyeye haiz.
Sual 2: Blooms taksonomisi 6 seviyesi nelerdir?
Yanıt 2: Blooms taksonomisinin 6 seviyesi şunlardır:
* Data: Gerçekleri ma detayları anımsamak
* Algılama: bilginin anlamını kestirmek
* Tatbik: Sorunları deşifre etmek amacıyla detayları gözaltı
* Çözümleme: Detayları işlem yapma parçalarına şerh
* Bireşim: Çevik efkâr kurmak amacıyla detayları bir arasına beyanetmek
* Yorum: Bilginin kıymetini yorum
Sual 3: Blooms taksonomisi sınıfta iyi mi fena?
Yanıt 3: Blooms taksonomisi, öğretmenlerin değişik tefekkür seviyeleriyle ahenkli deneme etkinlikleri tasarlamalarına destek çıkmak amacıyla sınıfta fena. Mesela, bir muallim öğrencilerin kronolojik bir vaka (informasyon) hakkındaki gerçekleri hatırlamasını, olayın önemini (algılama) anlamasını, vakası aktüel bir duruma (tatbik) uygulayabilmesi, vakası çözümleme etmesini gerektiren bir çimke oluşturabilir. Sebepleri ma tesirleri (çözümleme), vakası becerikli bir öykü ya da tecrübe etme (bireşim) için sentezleyin ya da esasını ma kusurlarını (yorum) tespitetmek amacıyla vakası kaydedin.
0 Yorum